Байдън грубо обиди репортер на Fox News, нарече го "глупав кучи син"

Според американския президент, инфлацията била "страхотно предимство"

Джо Байдън
Джо Байдън Източник: Creativecommons

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече репортера на Fox News Питър Дуси "глупав кучи син" след събитие в Белия дом в понеделник, съобщава БГНЕС.

 

Президентът направи коментара в края на събитие, целящо да популяризира усилията му за справяне с проблемите на веригата за доставки и с инфлацията. Когато завърши подготвените си бележки, няколко репортери извикаха въпроси към президента, който седеше от другата страна на стаята.

 

Държавният беше хванат да нарича Дуси "глупав кучи син" на включен микрофон, след като журналистът зададе въпрос за инфлацията в понеделник. Байдън говори накратко за разговора си с европейските лидери относно кризата в Украйна, когато беше помолен за информация по въпроса от Кейтлан Колинс от CNN, но първо се скара на медиите.

 

"Единствената причина, поради която не обичам да правя това, е, че никога не отразявате защо съм свикал срещата. Това е наистина важно. Имах много, много, много добра среща. Пълно единодушие с всички европейски лидери. Ще поговорим за това по-късно", отговори Байдън.

 

Тогава Дуси, който вече беше извеждан от стаята, попита: "Мислите ли, че инфлацията е политически пасив?". Тогава Байдън беше хванат от включен микрофон да казва:

"Това е страхотно предимство. По-висока инфлация. Какъв глупав кучи син".

 

В понеделник вечерта Дуси се появи в предаването на Шон Ханити, за да обясни, че оттогава се е чул директно с президента, който се е обадил на мобилния му телефон.

 

Дуси каза, че първоначално не е чул обидата на президента. "Реакцията ми беше забавена, защото както можете да видите, екипът на Байдън точно ни извеждаше от стаята. Казваха ни благодаря, време е да тръгвате. Едва когато отидохме в мазето и след това навън и после обратно в залата за пресата, някой каза: "Хей, чухте ли какво президентът каза за вас?" Казах: "Не, какво каза той?",— Нарече те глупав кучи син".

 

След това 34-годишният кореспондент в Белия дом разказа как президентът се е свързал с него около час по-късно. "Той се обади на мобилния ми телефон и просто каза: "Нищо лично, приятел". "Говорехме как трябва да продължим напред и аз се погрижих да му кажа, че винаги ще се опитвам да задавам въпроси, различни от това, което всички други питат. Тогава той ми каза: "Така и трябва". Така че точно това ще продължа да правя".

 

 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени