Байдън обеща да каже на Путин, че няма да го остави да нарушава човешките права

Байдън освен това припомни, че през февруари е провел дълъг разговор с китайския президент Си Цзинпин по темата

Джо Байдън
Джо Байдън Източник: iStock

Американският президент Джо Байдън обеща днес, че на срещата на върха с руския президент Владимир Путин в Женева на 16 юни ще заяви, че САЩ няма да оставят Русия да нарушава човешките права, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. "Ще се срещна с президента Путин след две седмици в Женева и ще му кажа ясно, че няма да стоим със скръстени ръце, докато те нарушават човешките права", каза Байдън. Той заяви това в реч, която произнесе в навечерието на Деня на паметта, отбелязван в САЩ в последния понеделник на месец май в знак на почит за американските военни, загинали в името на страната.

 

Байдън освен това припомни, че през февруари е провел дълъг разговор с китайския президент Си Цзинпин. "Казах му ясно, че ние не можем да направим друго, освен да защитаваме човешките права по света, защото ние сме такива", заяви Байдън. "Америка е уникална. Тя е една идея. За нас фактът, че всички мъже и жени се раждат равни е нещо очевидно", добави той.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени