Байдън: Путин е военнопрестъпник, трябва да бъде изправен пред съда

Президентът на САЩ заяви, че страната му ще продължи да доставя оръжия на Украйна, за да може да се сражава срещу руската агресия

Владимир Путин и Джо Байдън
Владимир Путин и Джо Байдън Източник: Zonanews

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес, че иска процес за военни престъпления във връзка с убийствата в украинския град Буча, предадоха световните агенции. Той също така заяви, че иска да бъдат приети допълнителни санкции срещу Русия.

 

Байдън отново повтори, че смята руския президент Владимир Путин за военнопрестъпник", предаде Франс прес. "Видяхте какво се случи в Буча", каза Байдън, но не нарече случилото се там геноцид, отбелязва Асошиейтед прес.

 

"Путин трябва да бъде държан отговорен", заяви Байдън. "Този човек е брутален и случилото се в Буча e възмутително и всички го видяха", каза той и добави, че това е "военно престъпление", предаде ДПА.

 

Байдън каза също, че сега, при разследване на случилото, трябва да се съберат всички детайли, за да може да има процес за военни престъпления. Президентът на САЩ заяви, че страната му ще продължи да доставя оръжия на Украйна, за да може да се сражава срещу руската агресия.

 

Байдън заяви това малко след като бе съобщено, че украинският президент Володимир Зеленски е посетил Буча. Той обвини руската армия във военни престъпления, които по думите му ще бъдат признати за геноцид.

 

 

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Нужна е повече решителност, НАТО трябва да сваля руски ракети над украинска територия

Според Зеленски ситуацията на бойното поле в североизточната част на страната вече е под контрол, след като силите на Москва пресякоха границата и започнаха нахлувания към град Харков

Прочетете повече прочетете повече

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени