Байдън: Русия не трябва да бъде обявена за държава, подкрепяща тероризма

Признаването на Руския за терористична държава ще доведе до нуждата от още по-строги санкции, извън досега обхванатите сектори на руската икономика

Джо Байдън
Джо Байдън Източник: Pixabay

Русия не трябва да бъде обявена за държава, подкрепяща тероризма. Това отговори пред журналисти в Белия дом президентът на САЩ Джо Байдън на директен въпрос дали подкрепя идеята, той каза: "Не", съобщи Ройтерс.

 

Вкарването на Русия в черния списък е нещо, за което Украйна често настоява. Причина са десетките хиляди цивилни жертви, които взима руската инвазия, както и варварските разрушения в стотици украински градове и хиляди села.

 

Обявяването на Русия за държава, подкрепяща тероризма, ще задължи правителството на САЩ да ограничи чуждестранната помощ, да съкрати експорта и продажбата на стоки с военно предназначение, да установи строг контрол върху стоките с двойно предназначение и т.н. 

 

Признаването на Руския за терористична държава ще доведе до нуждата от още по-строги санкции, извън досега обхванатите сектори на руската икономика.

 

Преди няколко дни Латвия обяви Русия за държава подкрепяща тероризма. В Съединените щати няколко сенатори също опитват да прокарат такъв закон.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени