Байдън сбърка Обама с Тръмп, оправда се, че било "грешка по Фройд" (ВИДЕО)

В теорията фройдисткото приплъзване на езика, наричано още парапраксис, е когато човек по невнимание разкрива несъзнателна мисъл или отношение

Джо Байдън
Джо Байдън Източник: Theins

Американският президент Джо Байдън с пореден гаф, бърквайки президентите Барак Обама с Доналд Тръмп. Байдън реално сгреши чий вицепрезидент е бил през 2009 година, но почти веднага се усети какво е изрекъл.

На 28 юли, по време на речта си в Пенсилвания, която беше излъчена от телевизионния канал C-SPAN, главата на Белия дом реши да припомни събитията от 2009 г. Той каза, че "тогавашният президент Тръмп" му е възложил да се погрижи за кризата в автомобилната промишленост. "Съжалявам, грешка по Фройд … Това беше президентът Обама, когато бях вицепрезидент", веднага Байдън поправи грешката си. Обама беше президент на Съединените щати от 2009 до 2017 г., а Байдън тогава беше вицепрезидент. 


 

В теорията фройдисткото приплъзване на езика, наричано още парапраксис, е когато човек по невнимание разкрива несъзнателна мисъл или отношение.

 

По-рано Байдън изпрати поздравителна телеграма до президента на Черна гора Мило Джуканович, обърквайки го с премиера на републиката Здравко Кривокапич. Преди това американският президент забрави името на главата на Пентагона Лойд Остин, наричайки го "човекът там, който ръководи това подразделение".

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени