Байдън ще похарчи $20 милиарда за унищожаване на "расистки" магистрали

Едва ли обаче двете магистрали ще са единствените разрушени в страната

Джо Байдън
Джо Байдън Източник: Theins

Част от парите по плана на Байдън за инфраструктурни проекти ще бъдат похарчени за изключително странни начинания. Сред тях е унищожаването на магистрали, защото са "расистки", предаде Summit News, като за целта ще бъдат отделени 20 млрд. долара, а сред пътищата, които ще бъдат разрушени, са Clairborne Expressway в Ню Орлиънс и Interstate 81 в Ню Йорк.


Същевременно новите проекти, с които администрацията ще се занимава, ще са съсредоточени върху "повторното свързване на съседните региони" и ще "подпомагат расовото равенство и природозащитната справедливост". "Афроамериканските общности са непропорционално разделени от магистрали или са изолирани от липсата на адекватни транзитни и транспортни ресурси", каза миналата година сектретарят по транспорта в администрацията на Байдън Пит Бътигиг.

 

 

Едва ли обаче двете магистрали ще са единствените разрушени в страната - поне не и според настроенията на някои американци. "Очаквайте много други пътища да срещнат тази съдба", посочи водещият Тъкър Карлсън. "Хора, които вярват, че магистрали могат да бъдат "расистки", ще получат десетки милиарди долари като част от този план, докато са част от това, което администрацията на Байдън нарича "недообслужени общности", добавя Карлсън.

 

 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени