Белият дом: САЩ няма да изпратят войници да се сражават в Украйна

Вчера френският президент Еманюел Макрон каза, че разполагането на западни войски в страната, нападната от съседна Русия, "не бива да се изключва" в бъдеще

Джо Байдън
Джо Байдън Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

САЩ няма да изпратят войници да се сражават в Украйна, обяви Белият дом, цитиран от междунаодните информационни агенции. "Президентът Байдън беше ясен, че Съединените щати няма да изпратят войски да се бият в Украйна", каза говорителката на Съвета за национална сигурност към американското президентство Адриен Уотсън.

 

Тя добави, че Байдън смята, че "пътят на победата" минава през изпращането от САЩ на военна помощ за Украйна, а тя в момента е блокирана от Конгреса. Уотсън направи това изявление на фона на среща на американския президент с лидерите на Конгреса за обсъждане на финансови въпроси, включително помощта за Украйна.

 

Вчера френският президент Еманюел Макрон каза, че разполагането на западни войски в страната, нападната от съседна Русия, "не бива да се изключва" в бъдеще.

 

Днес изявлението на Макрон предизвика редица коментари, като редица западни държави на практика отхвърлиха идеята му. В ЕС няма решение за изпращане на войски в Украйна, заяви говорител на Европейската комисия.

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че Алиансът няма планове за разполагане на военни в бившата съветска република.

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени