Бен Ходжис: Ген. Сирски е подготвил неприятна изненада за руснаците

Руснаците никак не са доволни, че Сирски е новият командир на ЗСУ, каза Ходжис

Ген. Бен Ходжис
Ген. Бен Ходжис Източник: EPA

Пенсионираният генерал-лейтенант и бивш командващ силите на САЩ в Европа Бен Ходжис смята, че новият главнокомандващ на украинските въоръжени сили Александър Сирски ще бъде "неприятна изненада" за нашествениците на бойното поле, предаде агенция УНИАН.

 

Ходжис казва, че решението да уволни Валерий Залужни е било трудно за президента Володимир Зеленски, защото той е бил ефективен командир, който е бил уважаван от войниците, обществото и съюзниците.

 

Ген. Александър Сирски
Ген. Александър Сирски Източник: Telegram

В същото време генералът отбелязва, че подобно решение е прерогатив на президента на страната. Според Ходжис Сирски е способен боец ​​с опит, докато руснаците никак не се радват да видят друг изключителен командир начело на украинската армия.

 

"Генерал Сирски, разбира се, е офицерът, избран от президента да поеме командването на украинските въоръжени сили. Това не е конкурс за красота или популярност. Президентът избира офицера, когото смята за по-подходящ за тази фаза на войната", добави американският генерал.

 

През миналата седмица Зеленски освободи Залужни като главнокомандващ на ВСУ и назначи на негово място командира на сухопътните сили Сирски.

 

 

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени