Берлускони нападна Мелони, описа я като "самоуверена, властна, високомерна, обиждаща"

Споровете за министерски и парламентарни длъжности помрачиха преговорите в коалицията

Силвио Берлускони и Джорджа Мелони
Силвио Берлускони и Джорджа Мелони Източник: Pinterest

Лидерът на италианската партия "Напред, Италия" и приятел на военнопрестъпника Путин Силвио Берлускони описа коалиционната си партньорка Джорджа Мелони с твърде остри епитети. Това съобщи "La Republika"

 

Изданието публикува снимка на Берлускони в парламента от четвъртък, на която той държи лист хартия, на който е отразена ескалацията на спора между дваме от трите партии, които се опитват да формират следващото италианско правителство. 

 

"Джорджа Мелони е самоуверена, властна, високомерна и обиждаща, тя има смешно поведение. Не желае да се променя, с нея е невъзможно да се намери общ език", пише в записката. 

 

Опорките на Берлускони с описанието на Мелони
Опорките на Берлускони с описанието на Мелони Източник: La Republica

Изданието допълва, че тези "опорки" са били подготвени от Берлускони в помощ на неговото изказване, но той не е направил такова. Лидерът на профашистката партия "Италиански братя" Мелони се опитва да формира правителтво, след като нейната коалиция с партията на Берлускони и "Лигата" на Матео Салвини победи на парламентарните избори миналия месец. 

 

Но споровете за министерски и парламентарни длъжности помрачиха преговорите. Берлускони отказа да подкрепи предложението на "Италиански братя" Игнацио Ла Руса (колекционер на фашистки артефакти, който държи бюст на Мусолини в дома си, Ла Руса е бивш член на неофашистката партия Италианско социално движение) да стане председател на Сената.

 

Игнацио Ла Руса, новият председател на италианския Сенат
Игнацио Ла Руса, новият председател на италианския Сенат Източник: Скрийншот видео кадър

Въпреки това Ла Руса бе избран, което стана знакова загуба за Берлускони и де факто създаде предпоставки за разпад на коалицията.

Още от "Светът"

Украйна извърши през нощта мощна атака с дронове срещу Русия, съобщи източник от украинското военно разузнаване

Най-малко три енергийни подстанции и склад за гориво са били поразени в съвместна операция на Службата за сигурност на Украйна (СБУ),  военното разузнаване (ГУР) и специалните сили

Прочетете повече прочетете повече

Украинците свалиха руски стратегически бомбардировач Ту-22 на 300 км навътре в Русия (ВИДЕО)

Говорителят на ВВС на украинските въоръжени сили Иля Евлаш нарече унищожаването на Ту-22М3 "вендета за това, че руската стратегическа авиация атакува мирни градове, където загинаха цивилн

Прочетете повече прочетете повече

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени