Бесният от загубите в Украйна Путин започна арести в ЛНР

ФСБ е вкарала в изолатора "министъра на вътрешните работи" на т.н. "Луганска народна република"

Игор Александрович Корнет
Игор Александрович Корнет Източник: Лента.ру

На фона на тоталните провали на руските нашественици в Украйна, военнопрестъпникът Владимир Путин е започнал чистки на ръководители на самопровъзгласилата се т.н. "Луганска народна република".

 

По данни на  военното разузнаване на Украйна (ГУР на МО), сътрудници на ФСБ са арестували "министъра на вътрешните работи" на ЛНР "генерал-майор" Игор Александрович Корнет. Той е задържан в следствен изолатор на ФСБ в Ростов на Дон. 

 

 

"Арестът на "министъра на вътрешните работи" на ЛНР е предизвикал негативна реакция от страна на силовите структури и политическото ръководство на "републиката", които преценяват това действие като началото на изменения в силовия блок на квази-държавата.

 

Главата на самопровъзгласилата се т.н. "Луганска народна република" Леонид Пасечник полага всички усилия, за да освободи Корнет от ареста и да го възстанови на длъжността му", отбелязва украинското военно разузнаване. 

Още от "Светът"

САЩ отхвърлиха възможността Международният наказателен съд да разследва Израел

Нетаняху се опасява, че главният прокурор на МНС Карим Хан може тази седмица да издаде международни заповеди за арест за него, министъра на отбраната Йоав Галант и началника на Генералния щаб Херци Халеви

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени