Безсънна нощ в руската Смоленска област - украински дронове опожариха нефтена рафинерия и склад (ВИДЕО)

Експертът Костиантин Криволап заяви, че украинските атаки са обхванали 50% от руските петролни рафинери

В Русия горят петролни рафинерии
В Русия горят петролни рафинерии Източник: Колаж/ УНИАН

Тази нощ петролните съоръжения на територията на Руската федерация бяха атакувани от атакуващи украински дронове. Дрон се разби на територията на град Липецк, в района на Смоленск гори петролен склад, а във Воронеж гори петролна рафинерия.

 

 

Губернаторът на Липецка област Игор Артамонов пише, че безпилотният летателен апарат е паднал в индустриалната зона на град Липецк, но няма жертви. На място са работили спешните служби.

 

 

В същото време губернаторът на Смоленска област Василий Анохин съобщава, че в региона е бил атакуван петролен склад. Заради това пожар е избухнал в горивни и енергийни обекти в два района на региона.

 

 

"По всяка вероятност в резултат на вражеско нападение срещу граждански горивни и енергийни обекти на територията на Смоленска и Ярцевска област са избухнали пожари. Министерството на извънредните ситуации отстранява последствията на място", написа той.

 

Експертът Костиантин Криволап заяви, че украинските атаки са обхванали 50% от руските петролни рафинерии. Според експерта Олександър Коваленко атаките срещу рафинерии в Русия може да са едно от нелинейните решения за противодействие на активното използване на въздушни бомби от Русия.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени