Bild: Путин провали зимната офанзива, Русия загуби хиляди войници и 400 единици техника

Войските на агресора Русия от 3 месеца извършват нападения в Донецка и Харковска област, но не са постигнали значителен напредък, пише Юлиан Рьопке

Путин провали зимната офанзива, Русия загуби хиляди войници и 400 единици техника
Путин провали зимната офанзива, Русия загуби хиляди войници и 400 единици техника Източник: Колаж/Главред

Руските окупатори вече три месеца провеждат настъпателни операции в Донецка и Харковска област, но не успяват да постигнат значителен напредък. Руските войски са загубили хиляди войници и повече от 400 единици военна техника. Окупаторите все още са далеч от превземането на Купянск и Авдеевка.

 

Както пише германското издание Bild, военният наблюдател Юлиан Репке коментира, че след няколко седмици на настъпление, окупаторите все още са далеч от превземането на Купянск и Авдеевка и са претърпели огромни загуби - както в личния състав, така и във военната техника.

 

Авдеевка
Северно от Авдевка окупаторите са заседнали в района на село Петровское, където бойци от Силите за отбрана на Украйна държат линията с дронове и бойни машини на пехотата "Bradley". Значителни промени не са регистрирани в този сектор на фронта, врагът все още не е в състояние да обкръжи града.

 

Купянск
В района на Купянск в Харковска област окупаторите затънаха близо до село Синковка. Там нашествениците се натъкват на минни полета и губят скъпо оборудване. Въоръжените сили на Украйна хвърлят касетъчни боеприпаси и гранати от дронове по руски позиции.

 

Ситуацията на фронта
В статията се посочва още, че през последната седмица на фронта се водят повече или по-малко интензивни сблъсъци. Засега няма такива нападения, каквито имаше не толкова отдавна, когато Москва хвърли хиляди свои военни в битка. Съвсем очевидно е, че за нова офанзива Русия отново ще трябва да събере резерви.

 

В същото време остава въпросът докога въоръжените сили на Украйна ще могат да възпират руската офанзива и дали украинските войски ще разполагат с достатъчно боеприпаси.

 

Източник: Главред

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени