Бивш генерал от разузнаването описа реалния сценарий за отстраняването на Путин (ВИДЕО)

Ген. Николай Маломуж подчерта, че броя на хората, които подкрепят идеята за осъждането на кремълския режим расте непрекъснато и във всички сфери

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: ВКонтакте

Руският диктатор Владимир Путин може да бъде отстранен от тези, които са недоволни от това, че властта в Кремъл започна пълномащабна война в Украйна. Недоволните от властта активно ще работят против путиниския режим, когато той видимо бъде отслабен, заяви бившият председател на Службата за външно разузнаване на Украйна генерал Николай Маломуж. 

 

"Преди нападението и даже след нето съществуваха много противници на такъв сценарий (в Русия, бел. ред.)...даже сред представителите на генералитета, военните, представителите на ФСБ, на разузнаването си говорехе следното: "какво направи този ненормалник? Имаха предвид Путин...те разбраха какво е започнал Путин-всички тези агресивни действия, началото на войната, това, на първо място, е абсурд, а от друга страна - това, разбира се, е системна загуби заради жертвите, поради огромните проблеми (които ще връхлетят страната, бел. ред.)", заяви експертът, цитиран от УНИАН

 

 

Ген. Маломуж подчерта, че броя на хората, които подкрепят идеята за осъждането на режима расте във всички сфери. "...в разузнаването, защото там е събран повече или по-малко някакъв интелектуален потенциал, на Русия, те са степени над ФСБ, макар че ФСБ-ешниците също разбират, разбират и много военни, сблъскали се с реалностите на бойното поле...", заяви Маломуж. 

 

Бившият генерал от разузнаването добави, че "това е потенциал, който ще работи срещу режима на Путин в случай на неговото явно отслабване". 

 

"И аз ще кажа кога ще настъпи този момент. Когато започнат стратегическите настъпателни операции (на ВСУ, бел. ред) на изток и юг. Тогава ще се появи това масово движение на всички, които изпитват някакви съмнения, на опозицията, между тях ще с еслучат разговори относно по-нататъшната им съдба, съдба, свързана с отстраняването на Путин", подчерта той. 

 

Конкретното отстраняване на руския военнопрестъпник № 1 ген. Маломуж описа, че може да стане "юридически, физически, заради здравословното му състояние - това са различни схеми, по които те ще се опитат да получат индулгенция за себе си, заявявайки, че "ето, ние отстранихме Путин, който се готвеше да използва ядрено оръжие. Ето, ние го остранихме..., а сега крепим стабилността на Русия, за да не се случи неконтролируема ситуация, поради което сме готови на преговори". Такъв сценарий е напълно реален", коментира ген. Маломуж. 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени