Бивш президент на Молдова е заподозрян в съучастие при присвояването на 12 млн. долара

Игор Додон е почетен председател на молдовската Партията на социалистите

Игор Додон
Игор Додон Източник: Twitter

Почетният председател на молдовската Партията на социалистите и бивш президент на Молдова Игор Додон е заподозрян в съучастие при присвояването на близо 12 млн. долара от внос на електроенергия през 2008 г. Това съобщи днес самият Додон след разпит в главната прокуратура на републиката, предаде ТАСС.

 

"Показаха ми част от делото и заявиха, че съм заподозрян, а не обвиняем", каза Додон на излизане от сградата на прокуратурата. Той подчерта, че не е виновен и че ще съдейства на разследването. Същевременно той изрази недоумение, че точно сега се поставят под съмнение решения, взети преди 13 години.

 

Додон обясни, че тогава той е бил министър на икономиката, но с енергетика се е занимавал само в продължение на една седмица, след което в министерството е бил назначен "специален представител по енергетика".

 

Разследването обхваща ръководители на държавната компания "Енергоком", членове на правителството и други лица, вкл. от чужбина. По предварителна информация организаторите на схемата са присвоили около 11,9 млн. долара.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени