Бивш шеф на ЦРУ: Изходът на войната в Украйна ще зависи от това какво оръжие ще получи Залужни (ВИДЕО)

Реакцията на Запада е наистина много значима, даже много по-значима, отколкото е предполагал Путин

Ген. Дейвид Петреъс
Ген. Дейвид Петреъс Източник: Скрийншот видео кадър

Краят на войната в Украйна ще зависи от доставките на оръжие и от това дали главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни ще получи оръжията, които иска от партньорите на Киев.

 

Това заяви бившият директор на Централното разузнавателно управление на САЩ генерал Дейвид Петреъс на събитие на Атлантическия съвет, като отбеляза, че отговорът на САЩ на пълномащабната руска инвазия в Украйна е "доста впечатляващ", въпреки че Вашингтон е можел да вземе някои решения по-бързо.

 

"Реакцията на Запада е наистина много значима, даже много по-значима, отколкото е предполагал Путин. И това е урок, защото вероятно сме действали в миналото по начин, който го е накарал да повярва, че може би няма да отговорим толкова силно, колкото го направихме", каза Петреъс.

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени