Бивш шеф на ЦРУ: Руската армия ще започне да се разпада

Дейвид Петреъс подчертава, че некомпетентността на руските окупатори е поразителна

Дейвид Петреъс
Дейвид Петреъс Източник: Getty Images

Боеспособността на окупационната руска армия зависи от редица фактори. В частност, способността на РФ да продължи войната е силно повлияна от недостига на боеприпаси, които страната-агресор частично се опитва да си достави от Северна Корея и Иран. Това заяви в интервю за "Гласът на Америка" бившият директор на ЦРУ Дейвид Петреъс. 

 

Той добавя, че руските окупатори вече осъзнават какви огромни загуби инкасират и разбират пълното безсмислие на тази война. Петреъс очертава три фактора, от които ще зависи по-нататъшната съдба на руската армия:
- ще получи ли допълнителни дронове от Иран;
- ще получи ли допълнителни ракети и боеприпаси от Иран или Северна Корея;
- колко бързо руските окупатори ще осъзнаят мащаба на загубите и безсмислието на войната в Украйна, разпалена от диктатора Путин.

 

При неблагоприятни за РФ обстоятелство, руската армия ще започне да се разпада отвътре, добавя бившият директор на ЦРУ.

 

Петреъс отбелязва изумителната некомпетентност на руските нашественици. "Те (руснаците, бел. ред.) показаха много сериозна липса на логистична структура, на способности и възможности. Състоянието на комуникациите им е ужасно - те са високочестотни, не са зашифровани и са едноканални. Всеки, който има поне полицейски скенер, може да ги улови и да ги заглуши или да запише разговорите им", отбелязва екс шефът на ЦРУ. 

 

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени