Бившият канцлер на Австрия започва работа при американския милиардер Питър Тийл

Позицията му е на стратегически анализатор в компанията "Thiel Capital"

Себастиян Курц
Себастиян Курц Източник: Twitter

Бившият канцлер на Австрия Себастиан Курц, който изостави политическия живот след започналото разследване срещу него за финансови злоупотреби, ще работи като стратегически анализатор в компанията "Thiel Capital", основана от милиардера Питър Тийл, информираха австрийски медии.

 

По тяхна информация 35-годишният Курц, който наскоро стана баща, е потвърдил информацията и е заявил, че следващата година заминава за Калифорния, където се намира седалището на компанията.

 

Негов началник ще бъде Питър Тийл, един от най-богатите хора в страната и близък приятел до бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Тийл инвестира основно в пазара на технологични компании, но също и в този за легален канабис.

 

Междувременно Специализираната прокуратура за борба с корупцията продължава да разследва обвиненията срещу Курц за злоупотреба с публични средства за публикуване на манипулативни социологически данни през 2016 г. в негов интерес.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени