Бившият офицер Любен Григоров е задържаният в Босилеград за шпионаж българин

В Босилеград Любен Григоров е работил като организатор на културни събития

Бившият офицер Любен Григоров е задържаният в Босилеград за шпионаж българин
Бившият офицер Любен Григоров е задържаният в Босилеград за шпионаж българин Източник: Facebook

Бившият офицер Любен Григоров от Босилеград е задържаният за шпионаж българин в Сърбия. Според източниците обществената медия Любен Григоров е арестуваният за шпионаж вчера българин в Босилеград. Неговата къща и работното му място в местния Център за култура са били обискирани.

 

До тази сутрин в района е имало засилено полицейско присъствие. Местните медии пишат, че Григоров е задържан за 30 дни за шпионаж.

 

В Босилеград Любен Григоров е работил като организатор на културни събития. Водил е фолклорен фестивал. Според източници на БНТ е имал близки отношения с кмета на Босилеград.

 

По време на войната в бивша Югославия е бил офицер в армията, след което е започнал да се занимава с бизнес. Оттам е преминал към местния културен център. Често е пътувал до България, където живее дъщеря му.

 

По-рано днес министър-председателят Николай Денков потвърди, че български гражданин е задържан в Сърбия и срещу него има повдигнати обвинения, но без да уточнва какви точно са те. По думите му предстои външно министерство да поиска официална информация по казуса.

 

Източник: БНТ

Още от "Светът"

ЕК към Медведев: Погрижи се за психиката си!

Милиардите долари, които Русия е пропиляла, за да води война срещу Украйна, Москва е можела да вложи в програми в подкрепа на здравето на своите граждани, заяви Питър Стано, говорител на ЕК по въпросите на външната политика

Прочетете повече прочетете повече

Германският Бундестаг гласува за изпращането в Украйна на далекобойно оръжие, без изрично да споменава високоточните кри

По време на дискусията министърът на отбраната Борис Писториус заяви, че Украйна може да разчита на и по-нататък на подкрепа от Германия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени