Бившият офицер Любен Григоров е задържаният в Босилеград за шпионаж българин

В Босилеград Любен Григоров е работил като организатор на културни събития

Бившият офицер Любен Григоров е задържаният в Босилеград за шпионаж българин
Бившият офицер Любен Григоров е задържаният в Босилеград за шпионаж българин Източник: Facebook

Бившият офицер Любен Григоров от Босилеград е задържаният за шпионаж българин в Сърбия. Според източниците обществената медия Любен Григоров е арестуваният за шпионаж вчера българин в Босилеград. Неговата къща и работното му място в местния Център за култура са били обискирани.

 

До тази сутрин в района е имало засилено полицейско присъствие. Местните медии пишат, че Григоров е задържан за 30 дни за шпионаж.

 

В Босилеград Любен Григоров е работил като организатор на културни събития. Водил е фолклорен фестивал. Според източници на БНТ е имал близки отношения с кмета на Босилеград.

 

По време на войната в бивша Югославия е бил офицер в армията, след което е започнал да се занимава с бизнес. Оттам е преминал към местния културен център. Често е пътувал до България, където живее дъщеря му.

 

По-рано днес министър-председателят Николай Денков потвърди, че български гражданин е задържан в Сърбия и срещу него има повдигнати обвинения, но без да уточнва какви точно са те. По думите му предстои външно министерство да поиска официална информация по казуса.

 

Източник: БНТ

Още от "Светът"

"Хамас" каза, че е приел египетско-катарското предложение за спиране на огъня с Израел

Изявлението на палестинската групировка дойде часове след като Израел нареди евакуация на град Рафах в очакване на сухопътна офанзива на израелските сили срещу палестинския град

Прочетете повече прочетете повече

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени