Бившият руски депутат Иля Пономарьов: Путин е съвременният Осама бин Ладен, Западът ще го отстрани физически

Той направи тази прогноза пред интернет изданието "ГОРДОН"

Иля Пономарьов
Иля Пономарьов Източник: Ройтерс

Със своето заявление за използване на ядрено оръжие президентът на РФ Владимир Путин приравнява напълно себе си с международния терорист Осама бин Ладен. Това заяви пред интернет изданието "ГОРДОН" бившият депутат от руската Държавна Дума и бизнесмен Иля Пономарьов.

 

"Путин сам заговори за ядрено оръжие и заяви, че Русия е готова на всичко, което сметне за необходимо, и че това не е блъф. Оттук веднага може да си направим извода, че това е блъф. Ако не беше блъф, то не би трябвало специално да се подчертава. Въпреки това Путин директно заплашва света с ядрено оръжие", отбелязва Пономарьов.

 

"Заплахите за използване на ядрено оръжие за пръв път прозвучаха персонално от устата на руския президент. Аз мисля, че оттук-нататък всички на Запад ще се занимават с разработката на планове за неговото физическо отстраняване. В Украйна и без друго отдавна мислят за това. С това заявление Путин напълно се приравни с Осама бин Ладен", отбеляза Пономарьов. 

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени