Бившият вицепрезидент на Афганистан се е прехвърлил Таджикистан

Панджшер е една от няколкото афганистански провинции, в които все още се оказва съпротива срещу талибаните

Амрула Салех
Амрула Салех Източник: National Directorate of Security, Afghanistan

Бившият вицепрезидент на Афганистан Амрула Салех, който се обяви за изпълняващ длъжността държавен глава, след като талибаните превзеха Кабул, е напуснал северната провинция Панджшер и се е отправил към Таджикистан. Това е съобщил днес, 3 септември, източник от Кабул.

Панджшер е една от няколкото афганистански провинции, в които все още се оказва съпротива срещу талибаните. Положението в Панджшер е много сложно. Талибаните държат района под обсада от четири страни, блокират достъпа на провинцията до интернет, електричество и телефонна връзка. Миналата нощ Салех е напуснал Панджшер и се е отправил към Таджикистан. По всяка вероятност вече е там", казал източникът, предаде ТАСС.

 

По-рано Амрула Салех отправи чрез "Туитър" призив към международната общност да обърне внимание на действията на талибаните в Панджшер. След неуспешните преговори между Фронта за национална съпротива и талибаните в началото на тази седмица талибаните предприеха офанзива срещу непокорната провинция.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени