Блинкен и Столтенберг обсъдиха сдържането на руската агресия срещу Киев

Държавният департамент на САЩ потвърди, че между 10 и 13 януари ще се проведат преговори между американската и руската страна за ситуацията около Украйна

Антъни Блинкен и Йенс Столтенберг
Антъни Блинкен и Йенс Столтенберг Източник: NATO
Часове преди настъпването на Новата година Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обсъдиха продължаващото струпване на руски войски по украинската граница. Информацията беше съобщена от Столтенберг в профила му в Twitter.
 
"Разговарях държавния секретар Блинкен за това колко е важно да се снижи напрежението във връзка със значителната военна ескалация от страна на Русия в Украйна и около нея. НАТО е единен. Подготвени сме за диалог на Съвета НАТО-Русия на 12 януари", посочва Столтенберг.

Антъни Блинкен на свой ред коментира разговора си със Столтенберг, като отбеляза, че Алиансът е готов за съдържателен диалог с Русия и е единен в позицията си за сдържане на агресията срещу Украйна.
 
Държавният департамент на САЩ потвърди, че между 10 и 13 януари ще се проведат преговори между американската и руската страна за ситуацията около Украйна. Предвиждат се както двустранни преговори между Вашингтон и Москва по стратегическата стабилност, така и в многостранен формат в Съвета НАТО-Русия и в Постоянния съвет на ОССЕ.
 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени