Бомбен атентат пред вътрешното министерство в Анкара

Двама терористи са пристигнали с миниван пред вътрешното министерство около 9:30 ч. Eдиният от терористите се е самовзривил, другият е бил неутрализиран от полицията

Бомбен атентат пред вътрешното министерство в Анкара
Бомбен атентат пред вътрешното министерство в Анкара Източник: Анадолска информационна агенция

Самоубийствен бомбен атентат бе извършен днес пред министерството на вътрешните работи в центъра на турската столица. Към 9:30 ч. в центъра на турската столица се чу силен взрив, последван от стрелба.

 

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая съобщи в акаунта си в социалната мрежа X (бивш Twitter), че двама терористи са пристигнали с миниван пред вътрешното министерство около 9:30 ч. Eдиният от терористите се е самовзривил, другият е бил неутрализиран от полицията, предаде БТА.

 

 

Двама полицаи са били ранени при експлозията. Състоянието им не е тежко, посочи Йерликая. В района са взети засилени мерки за сигурност. Изпратени са много екипи на полицията, пожарни екипи, линейки. Движението по няколко булеварда в района, включително по част от булевард "Ататюрк", е отцепено.

 

Министерството на вътрешните работи се намира съвсем близо до Великото национално събрание на Турция, където днес се планира да бъде открита новата парламентарна година. Засега не е ясно коя групировка стои зад атентата. Анкарската главна прокуратура е предприела разследване по случая.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени