Бомбен атентат пред вътрешното министерство в Анкара

Двама терористи са пристигнали с миниван пред вътрешното министерство около 9:30 ч. Eдиният от терористите се е самовзривил, другият е бил неутрализиран от полицията

Бомбен атентат пред вътрешното министерство в Анкара
Бомбен атентат пред вътрешното министерство в Анкара Източник: Анадолска информационна агенция

Самоубийствен бомбен атентат бе извършен днес пред министерството на вътрешните работи в центъра на турската столица. Към 9:30 ч. в центъра на турската столица се чу силен взрив, последван от стрелба.

 

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая съобщи в акаунта си в социалната мрежа X (бивш Twitter), че двама терористи са пристигнали с миниван пред вътрешното министерство около 9:30 ч. Eдиният от терористите се е самовзривил, другият е бил неутрализиран от полицията, предаде БТА.

 

 

Двама полицаи са били ранени при експлозията. Състоянието им не е тежко, посочи Йерликая. В района са взети засилени мерки за сигурност. Изпратени са много екипи на полицията, пожарни екипи, линейки. Движението по няколко булеварда в района, включително по част от булевард "Ататюрк", е отцепено.

 

Министерството на вътрешните работи се намира съвсем близо до Великото национално събрание на Турция, където днес се планира да бъде открита новата парламентарна година. Засега не е ясно коя групировка стои зад атентата. Анкарската главна прокуратура е предприела разследване по случая.

Още от "Светът"

Украйна и балтийските страни ще бойкотират срещата на ОССЕ в Скопие заради участието на Сергей Лавров

Присъствието на Лавров поражда риск "от легитимиране на един агресор, каквато е Русия, като пълноправен член на нашата общност от свободни страни, се казва в тяхно съвместно изявление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени