Борба със шпионажа - възможностите на руското и украинското разузнаване бяха оценени от ген. Маломуж (ВИДЕО)

Маломуж смята, че Китай няма да може да помогне на Русия да получи приоритет в разработването на специални средства

Генерал Николай Маломуж
Генерал Николай Маломуж Източник: LIGA.net

От времето на Съветския съюз Русия разполага с едни от най-добрите средства за специална комуникация – криптиране, декриптиране, радиоприхващане, кибервойна, киберразузнаване. Но в даден момент украинското разузнаване, използвайки мощни най-съвременни системи, създаде нов модел, който надхвърля възможностите на Русия, Великобритания, Франция и Германия. Това съобщи в ефира на телевизионния канал FREEДОМ генералът от армията на Украйна, бившият началник на Службата за външно разузнаване на Украйна в перода 2005-2010 гг. Николай Маломуж.

 

Той обърна внимание на факта, че Русия има много специални комуникационни съоръжения от висок клас.

"Ако искаме да се борим с него в световен мащаб, то необходимо е да използваме както нашите, така и чуждестранните възможности, особено най-мощните структури на САЩ. Това е не само агентурното разузнаване, но и техническото разузнаване на САЩ, това е Агенцията за национална сигурност, която контролира милиарди ресурси в света – всички радарни системи, пространство, кибер възможности и декриптиране. Мисля, че именно тук можем да обединим усилията си и вече имаме споразумения с американците за това", каза Маломуж.

 

 

Той добави, че Обединеното кралство, Германия, Франция и Израел могат да помогнат на Украйна по този въпрос.

 

"Китай също има определени добри възможности, но по-лоши от тези на други страни. Китайците постоянно се опитваха да получат нови разработки в тази област дори в Украйна, но не ги получиха, така че тръгнаха по свой собствен път", каза ген. Маломуж.

 

Маломуж смята, че Китай няма да може да помогне на Русия да получи приоритет в разработването на специални средства, тъй като не разполага с достатъчно високи технологии за това.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени