Борис Джонсън: Достъпът на Русия до американски долари и британски лири ще бъде отрязан, ако нападне Украйна

Пред Би Би Си той подчерта, че е невъзможно да се проникне в душата на Путин, който управлява Русия от края на 1999 г.

Борис Джонсън
Борис Джонсън Източник: Pinterest

САЩ и Великобритания ще отрежат достъпа на руски компании до американски долари и британски лири, ако Кремъл заповяда нападение срещу Украйна. Това заяви днес пред Би Би Си британският премиер Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

 

"Планът, който виждаме, е за нещо, което всъщност може да е най-голямата война в Европа след 1945 г. По думите му санкциите срещу Русия в случай на война ще отидат много по-далеч, отколкото се говореше публично досега. Той добави, че решението на Обединеното кралство и САЩ да лишат руските компании от възможността "да търгуват с долари и лири", би бил много тежък удар за тях. 

 

Пред Би Би Си Джонсън каза, че руският президент Владимир Путин вероятно не мисли логично и затова заплахата от нови санкции едва ли ще е достатъчна за предотвратяването на руска инвазия в Украйна.

 

Може би санкциите не са достатъчни за възпирането на един ирационален фактор и понастоящем ние трябва да признаем, че е възможно Владимир Путин да разсъждава нелогично за това и да не вижда катастрофата пред себе си, каза британският премиер. Пред Би Би Си той подчерта, че е невъзможно да се проникне в душата на Путин, който управлява Русия от края на 1999 г.

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени