Борис Джонсън: Великобритания успя с ваксинацията благодарение на капитализма и алчността

28 милиона и 300 000 души във Великобритания, или повече от половината население на страната, вече са получили поне една доза ваксина

Борис Джонсън
Борис Джонсън Източник: Shutterstock

Капитализмът и алчността доведоха Великобритания до успех във ваксинирането на населението, заяви министър-председателят Борис Джонсън пред депутати на закрито заседание, като похвали фармацевтичните компании за това, че са разработили ваксина за рекордно кратко време, съобщава Ройтерс. Коментарите, съобщени от в. "Сън", са направени от Джонсън по време на онлайн среща с депутатите от Консерватимната партия и може да разпалят спор с ЕС, който обмисля забрана за износ на ваксини за Великобритания.

 

"Причината да имаме успех с ваксината е заради капитализма, заради алчността, приятели", обяснява той по време на среща с депутатите от консерваторите, за да ги събере в подкрепа на ограниченията за коронавируса. След изказването министър-председателят много настоятелно е пожелал да оттегли думите си. "Сън" съобщи, че по-късно той е допълнил: "Всъщност съжалявам, че го казах" и че многократно моли депутатите да "забравят, че казах това". Забележката на Джонсън не била направена за настоящия спор с Евросъюза за доставките на ваксини. Говорител на „Даунинг стрийт” отказа да коментира случилото се.

28 милиона и 300 000 души във Великобритания, или повече от половината население на страната, вече са получили поне една доза ваксина.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени