Борисов към Мецола: Освен огромен личен успех, избирането ти за председател на Европарламента е и успех за ЕНП

Този успех поставя и огромна тежест върху раменете ти, защото Европа се намира в сложен момент, добавя лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов и Роберта Мецола
Бойко Борисов и Роберта Мецола Източник: ПП ГЕРБ

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави председателя на Европейския парламент Роберта Мецола по повод избирането й на поста. В телефонен разговор между двамата днес, Борисов подчерта, че освен нейн личен успех, избирането й е и голям успех за Европейската народна партия.

 

"Този успех поставя и огромна тежест върху раменете ти, защото Европа се намира в сложен момент и й е необходимо силно лидерство за отстояване на интересуите на европейските граждани", каза още Борисов.

 

Двамата обсъдиха напрежението по оста НАТО – Русия и развитието на ситуацията в района на Украйна. Акцент в разговора беше и продължаването на темата за европейската интеграция на страните от Западните Балкани.

 

Двамата се обединиха около извода, че темата е била едно от най-големите постижения на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и усилията за максималната й реализация трябва да бъдат продължени.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени