Борисов разговаря с Пабло Касадо за ковид кризата и ваксинацията

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е провел телефонен разговор с колегата си от Испания

Бойко Борисов и Пабло Касадо
Бойко Борисов и Пабло Касадо

"Политическата обстановка в България и Испания обсъдихмте тази сутрин в телефонен разговор с колегата Pablo Casado, който е председател на Partido Popular...За нас, като лидери на партии-членки на ЕНП, е от огромно значение както гражданите на нашите две страни, така и всички европейци, да имат достъп до всички ваксини срещу ковид и максимално да бъде повишено нивото на ваксинация в Европа", написа в профила си във фейсбук Борисов.

 

Той подчертава, че само така можем да се върнем към нормалния си начин на живот и да ускорим иконокическия растеж на ЕС. Лидерът на ГЕРБ допълва, че в същото време правителствата трябва да бъдат близо до гражданите си и да ги подкрепят реално в труден момент като настоящия, с конкретни работещи мерки.

 

"С колегата Касадо се обединихме около извода, че като членове на най-голямата група в Европарламента, нашите евродепутати трябва да следят и контролират чрез всички парламентарни способи за изпълнението на тези приоритети и от страна на Европейската комисия", допълни Борисов.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени