Борисов за отсрочката на нефтеното ембарго: Кабинетът "Петков" явно е поел някакво обещание (ВИДЕО)

Лъжата за нищо я нямат, коментира за управляващите бившият премиер

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Скрийншот/Facebook

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов кабинетът "Петков" явно е поел някакво обещание и затова е получил отсрочка за ембарго над руския петрол до 2024 г. с възможност за доставки у нас. "Не знам с какво са се похвалили при цени 3.50 лв. за литър. Техните хвалби са да плаче човек. Щом са се похвалили и на хората им харесва да плащат тези цени на горивата при положение, че рафинерията е в България,  пристанищата са в България", коментира той. 

 

Той заяви, че казусът с украинските бежанци е поредният провал:
"Както във всяко едно отношение. За да се покажат пред света, че са много готини, извинявам се за жаргона, ги пуснаха в 4-звездни хотели. Сега ще ги пращат на палатки. Ние месеци наред обяснявахме - дошли са хората през нощта, настаняват ги, даваш им петзвезден хотел да се пооправят хората и след това трябва да има програма по настаняване, програма къде ще работят, къде ще учат децата, къде ще има медицинските им осигуровки. Те ги оставиха на курорт и сега точно почва курортният сезон, идват или са дошли вече и туристите и - оле мамо, какво стана"

"Скандално поведение на тази въпросна госпожа, наречена вицепремиер. С това страшно изражение на някакво нескопосано видео - плаши, обяснява, държи се арогантно. В други времена мой министър с такова поведение вече нямаше да е министър", заяви Бойко Борисов.

 

И продължи:
"Но те явно харесват такива неща. Видяхте че и Кирил Петков я защитава - че едва ли не помощ се давала, помощта не била безплатна, макар че ЕК  дава много пари за бежанците, при една стройна организация, каквато бяхме направили по време на миграционната криза и в България българите не усетиха по никакъв начин миграционната криза - и то стотици хиляди от Сирия".

 

Пред журналисти в Ротердам той коментира темата Република Северна Македония:
"Ние 2017 г. подписахме договор за добросъседство. В него в включено всичко. За тези няколко години те трябваше да го изпълнят - езика на омраза,  учебниците. Показват ги и гласуваме "за". До този момент освен хвалебствията на МС, които се катериха по едни самолети, нито самолети има, нито линия. Но цялата им работа е такава – мощен пиар,  весели, слънчеви. Лъжата за нищо я нямат. Колкото има самолет, толкова нещо по договора за добросъседство е изълнено. Така че, ако мислят с някой трик да го направят и след това в следващи правителства, в следващи съвети, както дългът нарасна до невиждани висоти и ще продължи да нараства, да извадят горещия картоф...", възмути се от действията на правителството на четворната коалиция бившият премиер.  

 

 

 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени