Бойци на военното разузнаване унищожиха още един руски бързоходен катер "Тунец", повредени са още три руски плавателни съд (ВИДЕО)

Атаката е извършена с помощта на морски дрон MAGURA V5

ГУРМО
ГУРМО Източник: Twitter

В нощта на 8 срещу 9 август близо до село Черноморске във временно окупирания Крим войници от специалното подразделение "Група 13" на Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО) унищожиха още един съд на руските окупатори - високоскоростен катер от типа "Тунец". Той бе поразен с помощта на ударен морски дрон Magura V5.

 

Украински дрон
Украински дрон "Magura V5" Източник: Скрийншот видео кадър

"Това не е първият "улов" край бреговете на полуостров Туна: два руски катера от този тип бяха унищожени от разузнавачи, а още два бяха повредени през май тази година", се казва във видеорепортажа.

 

 

Също така в резултат на операцията са повредени още три руски плавателни съда, техният тип се установява, съобщиха от ГУРМО.

 

От украинското военно разузнаване припомниха, че руснаците в окупирания Крим използват високоскоростни транспортни и десантни катери от проекта KS 701 Tuna за патрулиране на водната зона и логистика.

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени