Бойци от украинския Международен легион удариха руска област с РСЗО "Град"

В района на Шебекино има боеве с използването на танкове, а бойците от Руския доброволчески корпус унищожават съпротивляващите се 20 руски граничари и 20 мобилизирани от ВС на РФ

Удареното селище Шебекино
Удареното селище Шебекино Източник: Telegram

Руската гранична Белгородска област е подложена на масиран обстрел от украинските сили през тази нощ. Под огъня на РСЗО "Град" попадна град Шебекино. Ранени са 8 души, трима от тях са хоспитализирани в болница. Това съобще губернаторът на областта Вячеслав Гладков. 

 

 

Вследствие на атаката е избухнал пожар в жилищна сграда в Шебекино. По думите на Гладков при обстрела са били нанесени щети на сградата на местната администрация, избухнал е пожар, разбити са фасадите и стъклата, ранен е един човек.

 

Под артилерийския огън на украинските военни се оказва и село Новопетровка, Валуйски окръг. От осколкоте на снарядите са счупени стъклата и повредени фасадите на няколко сгради. Каналът на руското министерство на агресията "Звезда" съобщава, че е избухнал пожар в сградата на МВД в Шебекино. 

 

 

Отговорност за атаката поеха бойците от "Руския доброволчески крпус", който е част от Международния легион на ВСУ. "Доблестните защитници на путинската шайка, следвайки протокола, се събраха в зданието на управлението (на МВД, бел. ред.). Ние им дадохме тази възможност и после ги атакувахме с "Град"-ове", съобщават в своя Telegram канал от РДК. 

 

 

В района на Шебекино има боеве с използването на танкове, а бойците от Руския доброволчески корпус унищожават съпротивляващите се 20 руски граничари и 20 мобилизирани от ВС на РФ. 

 

Легионът "Свобода за Русия" съобщи, че се намира до украинско-руската граница и смята да се върне на руска територия. Бойците от ЛСР показаха в своя Telegram канал снимки и видео с унищожена руска бойна техника. 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени