Братът на бившия вицепрезидент на Афганистан беше убит от талибаните

Това съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на племенника на Амрула Салех

Талибани
Талибани Източник: Pixabay

Талибаните застреляха брата на Амрула Салех, бившия вицепремиер на Афганистан, и шофьора му в северната провинция Панджшер, съобщи Асошиейтед прес, като се позовава на племенника на Салех. Шуреш Салех разказал, че чичо му Рохула Азизи отивал в четвъртък някъде с автомобил, когато талибански бойци го спрели на контролен пункт. "Както разбрахме току-що, талибаните го застреляли заедно с шофьора му на контролния пункт", посочил той.

 

По думите на Шуреш не било ясно закъде е пътувал чичо му, борец срещу талибаните, когато те го заловили. Той добавил, че телефоните в района не работели. Амрула Салех предвождаше антиталибанските сили в Панджшер, последната провинция, паднала в ръцете на новите управници на Афганистан в началото на седмицата. Племенникът на Салех съобщил на ДПА по What`s Up, че талибаните претърсват всяка къща в района и издирват членове на съпротивата и оръжия, информира БТА.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени