Бразилия обяви тридневен траур в памет на жертвите от самолетната катастрофа (ВИДЕО)

Катастрофата отне живота на 61 души

Самолетна катастрофа в Бразилия
Самолетна катастрофа в Бразилия Източник: Скрийншот/Telegram

Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва обяви тридневен траур в памет на жертвите на самолетната катастрофа в щата Сао Пауло, отнела живота на 61 души, съобщиха световните информационни агенции.

 

"В памет на жертвите на трагичния инцидент във Винедо обявявяваме официален тридневен траур в страната", написа той на страницата си в социалната мрежа "Екс".

 

По-рано властите и авикомпанията VOEPASS съобщиха, че двумоторен турбовитлов самолет ATR 72-500, изпълняващ полет за международното летище в Сао Пауло Гуарульос с 57 пътници и четирима души екипаж на борда, се е разбил в град Винедо, на около 80 км северозападно от Сао Пауло. Според по-ранно съобщение пасажерите са били 58, а жертвите общо - 62.

 

Новината завари Лула на събитие с негово участие, по време на което той призова присъстващото множество да запази минута мълчание в памет на загиналите.

 

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени