Бразилският президент няма да бъде опериран

Жаир Болсонару бе приет болница в Сао Пауло заради чревна непроходимост

Жаир Болсонару в болница
Жаир Болсонару в болница Източник: NET

Бразилският президент Жаир Болсонару няма да претърпи операция, след като бе приет болница в Сао Пауло заради чревна непроходимост. Проблемът му вече е отстранен и той се възстановява. Това съобщи неговият медицински екип във вторник, цитиран от Ройтерс.

 

От болницата Vila Nova Star в Сао Пауло заяви в бюлетин, че Болсонару се чувства добре, на течна диета е и лекарите вече са премахнали сондата, която е била поставена, когато е бил хоспитализиран.

 

"Храносмилателният тракт на президента показва признаци на възстановяване", се казва в бюлетина, издаден от неговия медицински екип. Той добави, че все още няма срок за освобождаването му.

 

Припомняме, че през юли миналата година Болсонару беше хоспитализиран с болки в корема. Две години по-рано - през септември 2018 г., той беше ранен с нож в корема по време предизборен митинг, след което претърпя две спешни операции. През юли 2020 г. бразилският президент преболедува от COVID-19.

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени