Британската полиция: Убийството на депутата Дейвид Еймис е тероризъм

Наръгването на срещата на Амес с избирателите повтаря случая от 2010 г., когато лейбъристкият депутат Стивън Тимс оцеля след намушкване

Дейвид Еймис
Дейвид Еймис Източник: Twitter
Британската полиция обяви в петък вечерта убийството на депутата Дейвид Еймис за терористично нападение. Това се казва в изявление на полицията, цитирано от Ройтерс.

Последният пост на Еймис за посещението му в методистката църква, където ще намери смъртта си.
 
"Ранното разследване разкри потенциална мотивация, свързана с ислямисткия екстремизъм". Припомняме, че депутатът от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън беше намушкан няколко пъти в църква от мъж, който влязъл на среща с избиратели от избирателния му район. Това уточни очевидец от мястото събитието. По-късно той е починал от раните си.
 
Полицията отбеляза, че мъж е бил арестуван след намушкването и не издирвали никой друг във връзка с инцидента. Британският премиер Борис Джонсън обяви, че е шокиран от убийството на депутата.
 
Наръгването на срещата на Амес с избирателите повтаря случая от 2010 г., когато лейбъристкият депутат Стивън Тимс оцеля след намушкване в офиса на своя избирателен район, и фаталната стрелба през 2016 г. срещу лейбъристката Джо Кокс само дни преди референдума за Брекзит.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени