Британската принцеса Биатрис роди момиченце

Бебето, което тежи 2,78 кг, се е родило в събота в болница в Лондон

Принцеса Беатрис
Принцеса Беатрис Източник: Pinterest

Британската принцеса Биатрис, внучка на кралица Елизабет Втора, стана майка на момиченце, съобщиха световните агенции, като се позовават на Бъкингамския дворец. Бебето, което тежи 2,78 кг, се е родило в събота в болница в Лондон. Не се съобщава името на дванадесетото правнуче на британската кралица.

 

Принцеса Биатрис (33 г.) - по голямата от двете дъщери на принц Андрю, херцог на Йорк, и на Сара Фъргюсън, е десета в линията за наследяване на британския престол. Тя се омъжи през юли 2020 г. за предприемача Едоардо Мапели Моци (37 г.) на скромна церемония в двореца Уиндзор.

 

"Нейно височество и детето са добре. Семейството очаква с нетърпение да запознае дъщеря си с нейния по-голям брат Кристофър Улф," се казва в съобщението. Момченцето е син на Едоардо Мапели Моци и е родено през 2016 г. от бившата му годеница.

 

Появата на дъщеричката на принцеса Биатрис е добра новина за британската кралска фамилия след скандала около принц Андрю, срещу когото в САЩ е заведен съдебен иск по обвинения в сексуално насилие.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени