Британски министър: Загубите на Русия във войната възлизат на около 450 хиляди души и над 10 хиляди единици бронетехника

Това заяви Лео Дочетри, министър на въоръжените сили на Великобритания

Руски загуби в агресивната война на РФ срещу Украйна
Руски загуби в агресивната война на РФ срещу Украйна Източник: Telegram

Руските загуби от началото на войната са около 450 хиляди в жива сила и над 10 хиляди единици бронетехника. Това заяви Лео Дочетри, министър на въоръжените сили на Великобритания, цитиран от UK Defence Journal.

 

Министърът цитира тези оценки в отговор на въпрос на опозиционния лейбъристки депутат Джон Хийли, който поиска подробни оценки на загубите на министерството в Украйна, както на редовната армия, така и на частните военни компании.

 

"Смятаме, че около 450 000 руски войници са убити или ранени, а десетки хиляди други са дезертирали от началото на конфликта", каза Дочетри. Той добави, че броят на загиналите сред наемниците на руските частни военни компании е неизвестен.

 

"Също така, по наши оценки, от началото на конфликта са унищожени над 10 000 единици руска бронирана техника, включително около 3000 основни бойни танка, 109 самолета, 136 хеликоптера, 23 плавателни съда от различни класове и повече от 1500 артилерийски системи от различен тип", каза министърът.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени