Британски политик: Да обявим Путиновата "Единна Русия" за терористична организация

Сравнява я с Хизбула и Хамас

Военнопрестъпникът Владимир Путин и партията му "Единна Русия"
Военнопрестъпникът Владимир Путин и партията му "Единна Русия" Източник: Единая Россия

 Путиновата партия на властта "Единна Русия" да бъде обявена за терористична организация, поиска депутатът от лейбъристката партия Лиъм Бърн, който е член на комисията по външните работи на британския парламент и бивш министър на полицията и борбата с тероризма в кабинета на Тони Блеър, съобщи агенция УНИАН.

 

Бърн направи изявлението си в контекста на предложението за забрана на издаването на туристически визи за руснаци след посещение в Киев.

"Предлагам да обмислим увеличаване на натиска върху руския елит чрез обявяване на "Единна Русия" за терористична организация, както направихме с ЕТА, Хизбула или Хамас, забрана за издаването на туристически визи за руснаци и по- руски туристически визи, по строги експортни гаранции за зърното и обявяването на (зърно), като например забрана за полети над Черно море", коментира Бърн евентуални нови мерки на натиск срещу Руската федерация.

 

Британският депутат коментира три причини за успешното контранастъпление на украинците: Украйна води война за независимост и може да мобилизира повече ресурси; провалът на руската военна стратегия; западната помощ за Украйна.

 

"Към днешна дата Русия е изразходвала огромни ресурси и е спечелила малко и в краткосрочен план не очаквам да се мобилизира за постигане на нови пробиви. Време е да преминем отвъд фразата "Путин трябва да бъде победен" и да си поставим цели, подкрепяни от военни ангажименти за доставки, за да ги постигнем."- каза британският политик.

 

Идеята за обявяване на "единоросите", както наричат партията на властта, за терористична организация идва в момент, в който в окупирания Херсон пристигна Путиновият сенатор Андрей Турчак, секретар на генералния съвет на "Единна Русия".

 

"Русия е тук завинаги. В това не бива да има съмнения. Никакво връщане към миналото няма да има. Ние ще живеем заедно и ще развиваме тази богата област, богата с историческото наследство и с хората, които има", каза Турчак след среща с руския наместник в областта Владимир Салдо, който излезе от болница където прекара няколко седмици след отравяне от украинската съпротива.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени