Британски самолети в готовност да ударят руснаците, ако нападнат украински кораби със зърно в Черно море

Министерството на отбраната на Великобритания активизира своята дейност в този регион, слад като от юли Русия започна да атакува зърнената инфраструктура на Украйна

Британските Кралски ВВС
Британските Кралски ВВС Източник: Frontinfomedia

Самолети на Кралските ВВС защитават кораби, превозващи зърно от Украйна, от руски атаки. Това заявиха от "Даунинг стрийт", съобщи The Telegraph.

 

Изданието отбелязва, че през последните седмици британската авиация патрулира в Черно море, за да възпре Русия от нанасянето на удари срещу граждански кораби. 

 

Министерството на отбраната на Великобритания активизира своята дейност в този регион, слад като от юли Русия започна да атакува зърнената инфраструктура на Украйна. 

 

"Ще използваме нашето разузнаване, наблюдение и рекогнисцировка за следим дейността на Русия в Черно море", се казва в заявлението. 

 

В рамките на тези операции ВВС на Великобритания осъществяват полети над този район, за да възпрат Русия от нанасянето на незаконни удари среще гарждански съдове, превозващи зърно. 

Още от "Светът"

Украинското посолство в София: Крим е центъра на тежестта на европейската архитектура за сигурност. Пълното й възстановя

В рамките на Формулата за мир президентът на Украйна предложи ясна визия за постигане на цялостен, справедлив и траен мир за Украйна и света

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени