Британският министър на отбраната Бен Уолъс: Русия бавно губи войната

"Разбира се, Русия не харесва факта, че Обединеното кралство се изправя срещу нея. Великобритания защитава ценности като свободата, демокрацията и човешките права и няма да се откаже", каза британският министър на отбраната

Министърът на отбраната Бен Уолъс
Министърът на отбраната Бен Уолъс Източник: Pixabay

Русия бавно губи войната в Украйна. Това заяви британският министър на отбраната Бен Уолъс пред украинци, обучавани във Великобритания.

 

При посещение на военен лагер в графство Кент, където украински войници се обучават за бойни действия в конфликта, Бен Уолъс отбеляза също, че Русия е била "активен противник" на Великобритания през последните години.

 

"Мнозина ще си спомнят отравянията в Солсбъри, където руснаци използваха нервнопаралитично вещество. Русия редовно стои зад кибератаките срещу страната ни. Разбира се, Русия не харесва факта, че Обединеното кралство се изправя срещу нея", каза британският министър на отбраната.

 

Уолъс допълни, че Великобритания защитава ценности като свободата, демокрацията и човешките права и няма да се откаже, пише БНР.

 

Министърът каза още, че Великобритания ще продължава да подкрепя Украйна и нейната суверенна територия срещу незаконното нашествие.

Междувременно бе съобщено, че британец е загинал в Украйна, където е пристигнал да помогне в сраженията срещу руснаците.

 

Това е Саймън Лингард, който е бил убит на 7 ноември, сочат данни на неговото семейство. Предполага се, че това е трети британец, загинал от началото на конфликта.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени