Британският външен министър: Може да предоставим повече подкрепа на Киев, отколкото в момента

На този фон западните медии все по-често пишат, че САЩ и ЕС са започнали да се уморяват от украинската криза, а подкрепата за Владимир Зеленски отслабва

Дейвид Камерън
Дейвид Камерън Източник: Sky News

Великобритания иска да запази поне същото ниво на помощ, предоставена на Украйна през 2024 г., което е дала и през изтичащата вече 2023 г. "Разглеждаме какви части от нашите разходи могат да бъдат преместени на многогодишна база", каза британският външен министър Дейвид Камерън в интервю за The Telegraph.

 

Камерън твърди, че Лондон потенциално може да предостави дори повече подкрепа на Киев, отколкото в момента. Той добави, че може да се направи повече, за да се увеличи значително количеството оръжия и оборудване, произведени от британските отбранителни фирми, които се стремят да попълнят запасите, изчерпани от конфликта в Украйна.

 

На 4 юни украинските въоръжени сили започнаха контранастъпление в южнодонецкото, артемовското и запорожското направление, като хвърлиха в бой бригади, обучени от НАТО и въоръжени с чужда техника. Но те не успяха да преодолеят триешелонната отбрана на руските окупатори и претърпяха сериозни загуби.

 

На този фон западните медии все по-често пишат, че САЩ и ЕС са започнали да се уморяват от украинската криза, а подкрепата за Владимир Зеленски отслабва. Според NBC американски и европейски служители вече обсъждат с властите в Киев възможните последици от мирните преговори с Русия, включително това, от което бившата съветска република може би трябва да се откаже, за да се постигне споразумение.

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени