Британското разузнаване МИ-6 облекчава правилата за наемане на чужденци

Вече няма да е нужно те да са родени във Великобритания, а само да имат британски паспорт

Сградата на МИ-6 в Лондон
Сградата на МИ-6 в Лондон Източник: Twitter

Британското външнополитическо разузнаване МИ-6 вече няма да е ограничено да наема на работа чужденци. Досега това беше обвързано с изискването бъдещите кадрови служители да са родени в Англия. С готвените промени във вътрешните правила на службата вече ще е достатъчно те само да имат британски паспорт, за да започнат работа там. Целта е да се получи по-голямо "разнообразие".

Източник от правителството е съобщил на в. "Таймс", че "службата ще разчита на таланти, които мислят различно". По думите на същия източник, участието като кадрови служители на хора от различни националности и с разнообразен произход ще направи по-ефективна разузнавателната дейност на МИ-6:

 

"Работата е там, че трябва да получим достъп до по-широк кадрови резерв. Ако оставим критериите, които действаха досега, то ние свиваме възможностите за нови кадри само до британци от университетите. Ние искаме хора, които мислят различно и необичайно, а не еднакво. Става дума за търсене на грамотно съчетаване на различни умове". 

 

Още през 2019 г. МИ-6 пусна рекламен видеоклип, с които се опита да привлече повече чернокожи и представители на етническите малцинства в редиците си. Това директно развенчава христоматийния образ на Джеймс Бонд, такъв, какъвто се знае от филмите, пише "Таймс". 

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени