Британското разузнаване: Москва се бори с растящо недоволство сред руснаците срещу войната

Информацията идва, след като руският диктатор Владимир Путин въведе изменения в руското законодателство относно "чуждестранните агенти"

Москва
Москва Източник: Pixabay.com

Русия въвежда нови закони за политическото поведение, за да "предотврати по-голямо вътрешно недоволство" с продължаващата военна операция, която "оказва все по-голямо влияние върху ежедневието на руснаците". Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

 

Информацията идва, след като руският диктатор Владимир Путин въведе изменения в руското законодателство относно "чуждестранните агенти".

 

Дефиницията за такива лица беше разширена, така че да обхваща както лицата, които просто получават финансиране от чужбина, така и тези, които са "под неопределено влияние или натиск от чужди лица".

 

"Новите закони допълнително ще разширят репресивните правомощия, с които разполага руската държава. Те продължават тенденцията след завръщането на Путин на президентския пост през 2012 г., която драстично се ускори след нахлуването в Украйна", обобщава британското министерство. 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени