Британското разузнаване: От мобилизацията в Русия са избягали повече хора, отколкото бяха задействани за войната срещу Украйна през февруари

Сред тези, които напускат Русия преобладават състоятелните и образовани хора, допълват от британското разузнаване

Бягащи от мобилизацията руски граждани
Бягащи от мобилизацията руски граждани Източник: Telegram

Бройт на руснаците, които са избягали от мобилизацията в страната, надвишава количеството на руските сили, разгърнати по границите на Украйна през февруари, малко преди пълномащабното нахлуване на Русия. Това съобщи британското разузнаване. 

 

"Седм дни, след като руският президент Путин обяви за "частичната мобилизация", от Русия изтече значителен поток от руснация, които се опитват да се отклонят от призовките. Макар че точните цифри не са известни, те вероятно надвишават числеността на всички сили за нахлуване, които бяха разгърнати от Русия през февруари 2022 г.", се казва в съобщението. 

 

Сред тези, които напускат Русия преобладават състоятелните и образовани хора, допълват от британското разузнаване. 

 

В съчетание с резервистите, които биват мобилизирани, влиянието върху стопанството на Русия, съчетано със съкращаването на работната сила и "изтичането на мозъци", ще става все по-значително, подчертават от британското разузнаване. 

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени