Британското разузнаване: От мобилизацията в Русия са избягали повече хора, отколкото бяха задействани за войната срещу Украйна през февруари

Сред тези, които напускат Русия преобладават състоятелните и образовани хора, допълват от британското разузнаване

Бягащи от мобилизацията руски граждани
Бягащи от мобилизацията руски граждани Източник: Telegram

Бройт на руснаците, които са избягали от мобилизацията в страната, надвишава количеството на руските сили, разгърнати по границите на Украйна през февруари, малко преди пълномащабното нахлуване на Русия. Това съобщи британското разузнаване. 

 

"Седм дни, след като руският президент Путин обяви за "частичната мобилизация", от Русия изтече значителен поток от руснация, които се опитват да се отклонят от призовките. Макар че точните цифри не са известни, те вероятно надвишават числеността на всички сили за нахлуване, които бяха разгърнати от Русия през февруари 2022 г.", се казва в съобщението. 

 

Сред тези, които напускат Русия преобладават състоятелните и образовани хора, допълват от британското разузнаване. 

 

В съчетание с резервистите, които биват мобилизирани, влиянието върху стопанството на Русия, съчетано със съкращаването на работната сила и "изтичането на мозъци", ще става все по-значително, подчертават от британското разузнаване. 

Още от "Светът"

Испания подозира, че писмата бомби са свързани с руската инвазия в Украйна

Писмата бомби бяха изпратени на видни испански политици, на посолствата на Украйна и САЩ в Мадрид, на сателитен център на ЕС в база на испанските ВВС, както и на испанска отбранителна компания, доставяла военна техника в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени