Британското разузнаване разкри целта на Русия в Украйна

Руските сили продължават оперативното си съсредоточаване върху направлението северозападно от Авдеевка с атаки на широк фронт от двете страни на магистрала Е50

Руски военни, руски нашественици
Руски военни, руски нашественици Източник: EPA

Британското разузнаване разкри целта на Русия в Украйна. Руските атаки продължават да са интензивни в източната част страната. Руските атаки вероятно се стремят да създадат "котел” и да разделят украинските сили в Донецк. Това обяви британското военно разузнаване в X (бивш Twitter).

 

Въпреки че Русия отвори нов фронт в североизточната украинска област Харков, руските атаки продължават да са интензивни в източната част Украйна. Руските сили продължават оперативното си съсредоточаване върху направлението северозападно от Авдеевка с атаки на широк фронт от двете страни на магистрала Е50, отчита британското военно разузнаване.

 

Армията на Русия изглежда е постигнала серия от малки тактически победи през последните 72 часа, макар и вероятно на висока цена, поясняват от британското военно разузнаване. Магистрала E50 представлява основната комуникационна линия между контролирания от Русия Донецк и контролирания от Украйна град Покровск, който се намира на около 30 км от настоящата фронтова линия, но според британското военно разузнаване, е руска оперативна цел.

 

 

На север от Бахмут, в околностите на град Сиверск, украинските сили съобщават за тежки сблъсъци с руската армия през изминалите дни, с атаки срещу украински позиции в Билохоривка, Веркнокамянске и Роздоливка. Териториалните придобивки на Русия в района обаче остават силно ограничена, добавят от британското военно разузнаване.

Още от "Светът"

Християн Мицкоски се закле като премиер на РСМ и заплаши: Българският диктат няма да мине, докато съм на поста

Правителствената коалиция се състои от ВМРО-ДПМНЕ, албанската коалиция ВЛЕН/Вреди и движение ЗНАМ, които имат огромно мнозинство от 78 народни представители в 120-местния парламент

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени