Британското разузнаване: Русия е изправена пред недостиг на работна ръка, икономическа криза и инфлация

През миналата година от страната са отпътували и не са се върнали 100 000 специалисти по информационни технологии, или 10% от работната сила в сектора

Русия
Русия Източник: ВКонтакте

Русия е изправена пред недостиг на работна ръка, който "вероятно ще доведе до намаляване на потенциалния растеж на руската икономика и рискува да подхрани инфлацията", съобщи днес в редовния си разузнавателен бюлетин в туитър британското министерство на отбраната.

 

През последните три години населението на Русия е намаляло с 2 милиона души повече от очакваното, отбелязва британското министерство. "Мобилизацията, исторически високото ниво на миграция, както и застаряващото и намаляващо население ограничават предлагането на работна ръка", се казва в съобщението.

 

 

През 2022 г. Русия са напуснали до 1,3 милиона души, включително много по-млади и по-добре образовани хора в отрасли с висока добавена стойност. Според британското МО през миналата година от страната са отпътували и не са се върнали 100 000 специалисти по информационни технологии, или 10% от работната сила в сектора.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени