Британското разузнаване: Руските танкове "Армата" са небоеспособни

През последните три години танковете Т-14 имаха множество проблеми с двигателите и системите за термично наблюдение

Танк Т-14 Армата
Танк Т-14 Армата Източник: Ps-news

Русия вероятно обмисля изпращането на малък брой нови бойни танкове Т-14 Армата в Украйна, според британското разузнаване, цитирано от Руската служба на Би Би Си. Досега не е съобщавано за използването на тези машини на бойното поле, които започнаха да се разработват през 2009 г. Може ли изпращането им на фронта да даде значително предимство на руските войски?

 

В доклад на военното разузнаване, публикуван от британското министерство на отбраната, се казва, че танковете Т-14 са били забелязани през декември в Южна Русия на територията, от която обикновено се прехвърля техника за битка в Украйна. Проправителствените руски медии твърдят, че Т-14 се подготвят за разполагане, но не е ясно дали Русия е преместила типа в Украйна, пишат авторите на доклада.

 

Както беше съобщено по-рано, Русия е подготвила малък брой от своите основни бойни танкове Т-14 "Армата" за първото оперативно разполагане на този тип танкове в Украйна.

 

Въпреки това руските войски на бойното поле са приели първата партида Т-14 без ентусиазъм, тъй като машините са в лошо състояние, според британското разузнаване.

 

Не е ясно точно от какви проблеми се оплакват военните, но през последните три години руските официални лица бяха открити за проблемите с двигателите на Т-14 и системите за термично наблюдение.

 

През 2021 г., руският министър на отбраната - Сергей Шойгу, нарече серийното производство, планирано за 2022 г., експериментална партида. Ето защо е малко вероятно танковете Т-14, изпратени в Украйна, да отговарят на обичайните стандарти, въз основа на които техниката се счита за боеспособна.

 

 

Още от "Светът"

Украйна извърши през нощта мощна атака с дронове срещу Русия, съобщи източник от украинското военно разузнаване

Най-малко три енергийни подстанции и склад за гориво са били поразени в съвместна операция на Службата за сигурност на Украйна (СБУ),  военното разузнаване (ГУР) и специалните сили

Прочетете повече прочетете повече

Украинците свалиха руски стратегически бомбардировач Ту-22 на 300 км навътре в Русия (ВИДЕО)

Говорителят на ВВС на украинските въоръжени сили Иля Евлаш нарече унищожаването на Ту-22М3 "вендета за това, че руската стратегическа авиация атакува мирни градове, където загинаха цивилн

Прочетете повече прочетете повече

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени