Британското разузнаване: Руснаците повтарят тактиката от Авдеевка, за да превземат Часов Яр

Британските анализатори се позовават на изявление на командира на оперативната група "Хортица" от 18 април, според което руските сили са хвърляли по 30-40 бомби на ден

Разрушен жилищен блок в Часов Яр
Разрушен жилищен блок в Часов Яр Източник: Донецка ОВА

"Руските войски повтарят тактиката от Авдеевка, за да превземат Часов Яр". Това посочва британското разузнаване в доклада на министерството на отбраната на Великобритания, публикуван в социалната мрежа Х (Twitter).

"Главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Александър Сирски заявява, че Руската федерация иска да превземе Часов Яр преди 9 май, когато Москва празнува деня на победата във Втората световна война. Сирски твърди, че Часов Яр е предварителна стъпка по пътя към големия град Краматорск".

Британските анализатори се позовават на изявление на командира на оперативната група "Хортица" от 18 април, според което руските сили са хвърляли по 30-40 бомби на ден.

"Те вероятно се хвърлят от руски самолети Су-25, действащи в близост до линията на сблъсъка, и Су-34, действащи на разстояние, които използват управляеми бомби. Това е координирана въздушна бомбардировка и тази тактика се повтаря от кампанията в Авдеевка насам", се посочва в доклада.

 

Британското разузнаване обръща внимание на факта, че Часов Яр е добре защитен и се намира на високо място, което затруднява превземането му.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени