Британското разузнаване: Загубите на Русия в Украйна този месец може да са по около 1000 души на ден

Отбелязва се, че в последните шест седмици са някои от най-големите загуби на Русия в хода на войната досега

Руски загуби във войната срещу Украйна
Руски загуби във войната срещу Украйна Източник: Вологда.ру

Руските загуби - убити или ранени - във войната в Украйна може да съответстват на оценката на Киев за ноември, според която тя е средно 931-ма души дневно. Това заключение прави военното разузнаване на Великобритания в днешния си доклад.


"Макар военното разузнаване да не може да потвърди методологията, при която се смятат заедно и убитите, и ранените, числата са правдоподобни", смята службата.

 

Отбелязва се, че в последните шест седмици са някои от най-големите загуби на Русия в хода на войната досега. "Тежките загуби са основно причинени от офанзивата на Русия в донбаския град Авдиивка", продължава кратката публикация в Х (бивш Twitter).

 

 

Досега най-смъртоносният месец за Русия, за който бе съобщено, бе март 2023 г., със 776 убити на ден, в разгара на битката за Бахмут, припомня британското военното разузнаване.

 

Руски загуби във войната срещу Украйна
Руски загуби във войната срещу Украйна Източник: Ngs24.ru



Базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната съобщи в своята сводка тази сутрин, че руските сили са осъществили напредък северозападно и югоизточно от Авдиивка на 26 ноември. Украинските контраатаки по фронтовата линия продълават, но без потвърден напредък.

Още от "Светът"

Володимир Зеленски: Украинците, които се бореха срещу нацизма през Втората световна война, отново се надигат срещу злото

Призивите, резолюциите и половинчатите санкции не ги спират. И единственият въпрос, който днес вълнува Путин, е, кой ще е следващият, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени