Британското разузнаване: Загубите на Русия в Украйна този месец може да са по около 1000 души на ден

Отбелязва се, че в последните шест седмици са някои от най-големите загуби на Русия в хода на войната досега

Руски загуби във войната срещу Украйна
Руски загуби във войната срещу Украйна Източник: Вологда.ру

Руските загуби - убити или ранени - във войната в Украйна може да съответстват на оценката на Киев за ноември, според която тя е средно 931-ма души дневно. Това заключение прави военното разузнаване на Великобритания в днешния си доклад.


"Макар военното разузнаване да не може да потвърди методологията, при която се смятат заедно и убитите, и ранените, числата са правдоподобни", смята службата.

 

Отбелязва се, че в последните шест седмици са някои от най-големите загуби на Русия в хода на войната досега. "Тежките загуби са основно причинени от офанзивата на Русия в донбаския град Авдиивка", продължава кратката публикация в Х (бивш Twitter).

 

 

Досега най-смъртоносният месец за Русия, за който бе съобщено, бе март 2023 г., със 776 убити на ден, в разгара на битката за Бахмут, припомня британското военното разузнаване.

 

Руски загуби във войната срещу Украйна
Руски загуби във войната срещу Украйна Източник: Ngs24.ru



Базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната съобщи в своята сводка тази сутрин, че руските сили са осъществили напредък северозападно и югоизточно от Авдиивка на 26 ноември. Украинските контраатаки по фронтовата линия продълават, но без потвърден напредък.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени