Британското разузнаване: Заради провала при Въгледар руското МО е освободило ген.-полк. Рустам Мурадов

Той е най-високопоставеният руски военен, който е уволнен от началото на годината досега

Ген.-полк. Рустам Мурадов
Ген.-полк. Рустам Мурадов Източник: Telegram

Руското Министерство на отбраната най-вероятно е освободило генерал-полковник Рустам Мурадов от длъжността командир на Източната група войски на Русия (Източен военен окръг) в Украйна. Това се посочва в последния доклад на британското разузнаване.

 

 

Отбелязва се, че Източната група войски под командването на Мурадов е претърпяла изключително тежки загуби през последните месеци, тъй като неговите лошо замислени атаки многократно не успяха да постигнат овладяването на град Въгледар в Донецка област.

 

Британското разузнаване допълва, че тези операции са предизвикали остри критики от целия спектър руски коментатори - включително сред военнослужещите на самия Мурадов.

 

Мурадов пое Източния военен окръг след катастрофалния си опит да атакува Киев от северозапад по време на първоначалната пълномащабна инвазия.

 

Той е най-високопоставеният руски военен, който е уволнен от началото на годината досега. Според британското МО обаче има вероятност да последват и други уволнения, тъй като Русия все още не успява да постигне целите си в Донбас.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени