Бунт в руската Челябинска област

Недоволството е избухнало в град Коркино след убийството на 40-годишна жена, работеща като таксиметров шофрьор

Челябинска област
Челябинска област Източник: Pinterest
Над 40 души са задържани след граждански протест, прераснал в бунт в руската Челябинска област, намиращата се в западната част на Централна Русия.
 
Недоволството е избухнало в град Коркино след убийството на 40-годишна жена, работеща като таксиметров шофрьор.
 
Двама души са ранени при стрелба с ловно оръжие, съобщава руската агенция "Интерфакс". Център на бунта е град Коркино, където мирно събитие е прераснало в граждански вълнения, при които полицията е задържала над 40 души.
 
Според руското вътрешно министерство, публикации в интернет са призовали гражданите да излязат на улиците и да се включат в самоуправство. Ситуацията е под контрол, съобщава създаденият на място оперативен щаб.

Още от "Светът"

САЩ отпуснаха на Украйна $20 млрд. от замразените руски активи; Зеленски благодари на Г-7 за новата помощ за общо $50 мл

Сега Украйна може да получи помощта, от която се нуждае, без да обременяваме данъкоплатците, заяви в изявление американският президент Джо Байдън.

Прочетете повече прочетете повече

Лукашенко контра на Путин: Привличането на военнослужещи от трети страни ще доведе ескалация на конфликта в Украйна

Коментарът на Лукашенко бе по повод изявлението на САЩ, които за първи път обявиха, че са се запознали с доказателства за присъствието на 3000 севернокорейски военнослужещи в Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени